Navigácia

  • Predčasne narodené deti

    Deň predčasne narodených detí sme si 16. 11. 2023 pripomenuli akciou plnou zaujímavých prednášok (fotoalbum). 

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili aj do zbierky oblečenia pre malých bojovníkov z Neonatologickej kliniky v Trenčíne.

    (Foto: Zuzana Petrechová)

  • Okresné kolo SŠ v stolnom tenise

    9. novembra sme si nenechali ujsť okresné kolo stredných škôl v stojnom tenise dievčat a chlapcov. Naše dievčatá (Michaela Chudová, Natália Trnová, Terézia Kozumplíková, Lea Dančová) i napriek silnej konkurencii získali krásne 5. miesto. Chlapci (Damián Adamec, Matej Robota, Lukáš Boleček, Tobias Ján Kandráč) si vybojovali pekné 6. miesto (fotoalbum).

    Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy, podali ste skvelé výkony!

  • Vitajte medzi nami!

    Reč je o prvákoch, ktorí boli 8. novembra imatrikulovaní. Slávnostné popoludnie otvorila pani riaditeľka Eva Červeňanová spolu so zástupcami školského parlamentu. Potom nasledovali programy jednotlivých prváckych tried, sľub a aktivity, ktoré si pre svojich mladších spolužiakov pripravili druháci. Po slávnostnom odovzdávaní imatrikulačných listov našim nováčikom nasledovala diskotéka, kde vládla výborná nálada (fotoalbum).

  • Pietna spomienka - návšteva cintorína a kostola Notre Dame

    Počas dušičkového obdobia začiatkom novembra už tradične sa študenti I. ročníkov SZŠ zúčastnili s katechétkou sr. Anežkou na prehliadke cintorína, kde sú pochované osobnosti, ako matka slovenského jazykovedca Ľudovíta Štúra - Anna Štúrová, jeho príbuzní a známi športovci - Pavol Demitra a Boris Sádecký. Po pietnej spomienke a zamyslení o zmysle života sme si ešte prehliadli krásny kostol (fotoalbum).

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • Zážitkové vyučovanie v Drážďanoch

    Žiaci tretieho ročníka z odboru zdravotnícky laborant absolvovali v dňoch 26. – 27. októbra zážitkové vyučovanie v Deutsches Hygiene-Museum. Navštívili stálu expozíciu pod názvom Človek ako dobrodružstvo. Na ploche okolo 2500 m2 mali možnosť obdivovať atraktívne exponáty (sklenené figuríny, voskové či anatomické modely), ale i mediálne inštalácie či moderné interaktívne prvky. Žiaci sa poučili, vyskúšali si a žasli, ako sľubovalo heslo výstavy. Zaujímavou bola pre nich aj výstava zameraná na ochranu lesa či samotné mesto Drážďany, ktoré spoznávali v čase osobného voľna. Ďakujeme TSK, že projekt, ktorého autorkou je vedúca odboru zdravotnícky laborant Erika Šedová, podporil a žiaci mohli za poznaním a zážitkami vycestovať do Drážďan (fotoalbum).

    (Vedúcou školskej akcie bola Mgr. Erika Šedová, pedagogický dozor: Mgr. Jana Hrnčárová a Ing. Jana Kitzingová.)

  • Burza práce a informácií

    26. októbra ste nás mohli stretnúť na Burze práce a informácií v Novom Meste nad Váhom a porozprávať sa s našimi žiakmi či učiteľmi, dozvedieť sa viac o možnostiach štúdia na našej škole. Bolo to zaujímavé dopoludnie, tešíme sa z vášho záujmu (fotoalbum).

  • Za históriou do Velehradu a do Modry

    Dva dni pred jesennými prázdninami vycestovali žiaci I. PS do Velehradu, kde navštívili Baziliku sv. Cyrila a Metoda či múzeum. Odtiaľ ich kroky smerovali do Modry. Tam si prezreli expozíciu sladkovodných rýb Živá voda a absolvovali prehliadku archeologického skanzenu, ktorý sa nachádza v lokalite pôvodného veľkomoravského osídlenia (fotoalbum). Príjemný zážitok z celého dňa umocnilo krásne, priam letné počasie.

    (Mgr.Zuzana Teplanová a sr. Anežka)

  • Zabojovali sme vo futsale chlapcov

    Vo štvrtok 19. októbra 2023 sa zúčastnil náš tím pod vedením p. Juraja Líšku v rámci Stredoškolských hier mládeže okresného kola vo futsale chlapcov (fotoalbum). Napriek tomu, že chlapci nepriniesli pohár, sú bohatší o skúsenosti v zdolávaní súperov v športe.

    Športu zdar!

  • Fyzika zážitkom

    Aj fyzika môže byť príjemným zážitkom. 18. októbra sa o tom presvedčili naši druháci z odboru masér a zubný asistent v Centre popularizácie fyziky v Martine, kde absolvovali hodinu fyziky zážitkovou a experimentálnou formou(fotoalbum).

  • Pomáhame dobrej veci

    12. októbra už po desiatykrát zorganizovali Kaufland v spolupráci so Slovenským Červeným krížom potravinovú zbierku. Dobrú vec treba podporiť, a preto sme neváhali a zapojili sa do zbierky ako dobrovoľníci.

  • Gaudeamus a Veľtrh práce v zdravotníctve

    Žiaci maturitných ročníkov riešia v tomto období okrem stužkovej slávnosti či maturitnej skúšky aj otázku, kam po ukončení strednej školy. Odpoveď na ňu sa vybrali hľadať aj na veľtrh vzdelávania Gaudeamus v Bratislave v dňoch 10. – 12. októbra.  Žiaci 4. FL si návštevu veľtrhu spríjemnili  aj kultúrou – navštívili SND a predstavenie Vojna a mier. Dievčatá zo 4. PS zase Veľtrh práce v zdravotníctve (fotoalbum).

  • Dni nezábudiek

    Záleží nám na duševnom zdraví, preto sme neváhali a podporili verejnú zbierku Dni nezábudiek.

  • Dobré vzťahy sú základ

    Aj preto si zástupcovia školského parlamentu pripravili aktivitu pre našich prvákov, ktorej cieľom bolo lepšie sa navzájom spoznať, podporiť vzájomnú dôveru a dobré vzťahy v kolektíve.

    Skvelá akcia, už sa tešíme na imatrikulácie, ktoré sa uskutočnia 8. novembra.

  • Prváci v knižnici

    Naši prváci už vedia, ako to funguje vo Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne. Druhý októbrový týždeň absolvovali exkurziu so svojimi učiteľmi slovenského jazyka a literatúry. Pracovníčkam knižnice ďakujeme za milé prijatie, odborný výklad a sprevádzanie po priestoroch knižnice.

  • Biela pastelka

    Aj tento rok sme sa zapojili do verejnej zbierky Biela pastelka a podporili tak ľudí so zrakovým postihnutím. Ďakujeme našim dobrovoľníkom a všetkým, ktorí prispeli na dobrú vec.

  • Tretiaci absolvovali Kurz ochrany života a zdravia (KOŽAZ)

    V dňoch 18. - 22. septembra 2023 sa konal Kurz ochrany života a zdravia v  priestoroch rezortu Oliwa v Trenčianskej Teplej. Kurz prebehol v dvoch termínoch a zúčastnili sa ho všetky triedy tretích ročníkov. V prvom termíne, od 18. 09. do 20. 09. 2023 „ochraňovali život a zdravie“ žiaci III. ZL a III. ZUA., od 20.09. do 22. 09. 2023 ich  vystriedali žiaci z  III. FL, III. MAS a III. PS. Počasie bolo príjemné, mierny dážď v jeden deň nepokazil plánované zamestnania, ani náladu. Každý večer horela vatra, opekali sa špekačky a pre niektorých bola zábavná diskotéka (fotoalbum).

    Mgr. Juraj Líška, vedúci kurzu.

  • Účelové cvičenie OŽaZ

    V utorok 12. septembra 2023  bolo vykonané účelové cvičenie OŽaZ 1. ročníkov a vo štvrtok 14. septembra 2023 bolo vykonané účelové cvičenie  OŽaZ 2. ročníkov. Účelové cvičenia riadil Mgr. Juraj Líška. Bližšie informácie si môžete prečítať  TU. Fotografie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

  • Vzdelávací pobyt vo Veľkej Británii

    Nultý ročník vzdelávacieho pobytu v Londýne je úspešne za nami. 42 žiakov druhého až štvrtého ročníka a tri vyučujúce anglického jazyka prvý septembrový týždeň spoznávali to najlepšie z Veľkej Británie (fotoalbum).

    viac...

  • Odštartovali sme nový školský rok

    V pondelok 4. septembra sme slávnostne otvorili nový školský rok. Do školy sa po letných prázdninách vrátilo 587 zdravoťákov, z toho 146 prvákov. Všetkým želáme zdravý, úspešný, pohodový a na vzájomné stretnutia bohatý školský rok 2023/24.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne
    Veľkomoravská 14
  • informátor: +421 32 65198 11