Navigácia

  • Čo je čisté sa nepokazí

         Po vynútenej prestávke sa žiaci odboru zubný asistent naplno zapojili do prevencie proti vzniku zubného kazu s deťmi mnohých materských a základných škôl. Deti sa hravou formou zoznámili so stavbou zubov, ich názvami a funkciami. Dozvedeli sa, čo a ako jesť a piť, aby ich zúbky nenavštívil „zúbkožrút“, ako ich ochrániť fluoridmi a udržať zdravé a čisté.

         Interaktívne aktivity prebiehali nielen v samotných škôlkach a ZŠ, ale aj v odborných učebniach na SZŠ C. Šimurkovej v Trenčíne. Počiatočný strach potlačila detská zvedavosť a tvorivosť. Pre deti si žiaci s vyučujúcou pripravili tvorivé aktivity v podobe výroby vlastného odtlačku pomocou zubnej „miešačky“, farbenie zúbkov v zubnom kresle, kde si odvážne deti vyskúšali aj priateľskú zubnú vŕtačku, ktorá ich šteklila a hladkala, triedenie fazuliek extrakčnými kliešťami a iné aktivity (fotoalbum). Za odvahu získali nielen diplomy, ale aj odmenu v podobe pexesa, zubnej kefky a pasty, magnetky, motivačného kalendárika, maľovanky. Veríme, že sme deťom sprostredkovali zážitkovým učením cenné informácie, praktické skúsenosti a hlavne odbúrali predsudky a strach z návštevy ambulancie zubného lekárstva. Už teraz sa tešíme na ďalšie návštevy.

    (Stanislava Laschová)

  • Úspech v súťažiach prvej pomoci

    Jeden júnový týždeň, dve družstvá a tri súťaže v poskytovaní prvej pomoci.

    13. júna súťažilo družstvo III.PS triedy v zložení Simona Kováčiková, Kristína Králová a Viktória Macková na celoštátnej súťaži v Dolnom Kubíne, kde z dvanástich najlepších tímov Slovenska obsadilo krásne 4. miesto. Následne vycestovali na súťaž do Brna, kde v konkurencii jedenástich tímov v A kategórii získali skvelé 2. miesto.

    16. jún patril družstvu II. PS triedy v zložení Alexandra Kicková, Tomáš Janderla, Ema Majáková a Alexandra Kuníková. Táto štvorka nás reprezentovala na celoštátnej súťaži Zdravotník v akcii, ktorá nebola len o prvej pomoci, ale i o športovej zdatnosti. V silnej konkurencii 23 družstiev z celého Slovenska naši druháci obsadili 4. miesto.

    Blahoželáme!

  • SLÁVNOSTNÉ VYRAĎOVANIE ABSOLVENTOV

    135 absolventov študijných odborov farmaceutický laborant, masér, praktická sestra, zdravotnícky laborant  a zubný asistent si 5. júna 2023 na slávnostnom vyraďovaní prevzalo maturitné vysvedčenia. Absolventom, ktorí počas štúdia úspešne reprezentovali našu školu a zapájali sa do rôznych súťaží či akcií, boli udelené aj pochvaly riaditeľky školy. Špeciálne ocenenie Cena riaditeľky školy a finančnú odmenu 100 eur získal Benjamín Šmehýl, absolvent odboru farmaceutický laborant.

    Všetkým našim absolventom želáme úspešný vstup do života! A ako povedala pani riaditeľka, veríme, že na študentské roky a na svoju alma mater budete radi spomínať.

  • Prváci a druháci na OŽAZ-e

    Prváci a druháci 24. a 25. mája „ožazovali“. Triedy a školské lavice vymenili za prírodné prostredie na neďalekej hrádzi, kde sa na piatich stanovištiach oboznámili so zásadami ochrany života a zdravia (fotoalbum 1. roč.) a (fotoalbum 2. roč.) . Za zdravotnícku prípravu bola zodpovedná prof. Mariana Mišinová, za stanovište civilnej ochrany prof. Bianka Brosková, pobyt v prírode patril prof. Alexandre Priecelovej, do pravidiel pri zakladaní ohňa žiakov zasvätil prof. Michal Blanár a streleckú prípravu viedol vedúci celej akcie prof. Juraj Líška. Žiakom sa účelové cvičenie páčilo, druháci sa už teraz tešia na trojdňový KOŽAZ, ktorý absolvujú v septembri.

  • Keď sa lúčia štvrtáci...

    V piatok 12. mája bolo v škole veselo, lúčili sa naši štvrtáci. Následne s výskotom a so spevom vyrazili do ulíc. Niesli maturitné tablá (fotoalbum), ktoré teraz zdobia výklady obchodov na  Mierovom námestí.
    Maturanti naši, držíme Vám palce, aby ste skúšku dospelosti úspešne zvládli!

  • Biblická olympiáda

    Aj tento rok sme uskutočnili triedne kolá biblickej olympiády, z ktorého bolo školské kolo a výber najlepších z najlepších študentov, z ktorých sme vytvorili trojčlenný tím. Bojovali sme najprv na dekanátnom (okresnom) kole, kde naši študenti: Nikoletta Cudráková a Katka Liptáková z II.FL a Andrej Fábry, I.ZL obsadili krásne 1.miesto. Nastala najťažšia doterajšia príprava, pretože po troch rokoch súťaže on-line sa uskutočnila tentokrát aj naživo - a to v Nitre dňa 26.4.2023. Študenti si pripravovali aj krátku 2,5 minútovú scénku, pri ktorej bol nácvik plný smiechu, ale aj starostí, ako to zahrať. Mohli si vybrať nejakú udalosť z biblických kníh, ktoré boli určené na tento rok. A ako to dopadlo? Pozrite niekoľko fotografií z jednotlivých kôl a dosiahli sme III.miesto na diecéznom (krajskom) kole (fotoalbum). Študentov nacvičovala a pripravovala naša katechétka sr.Anežka Alžbeta Žatková.

  • Žltý kvet nádeje

    20. apríla sme si už po 27-krát mohli pripnúť na hruď žltý kvet nádeje a podporiť onkologických pacientov či ich blízkych na celom Slovensku. Žiaci našej školy sa zapojili do zbierky Deň narcisov aj ako dobrovoľníci. Vytvorili 11 hliadok a spolu vyzbierali sumu 2 819,28 €, ktorú previedli na účet Ligy proti rakovine. Podporili tak tých, ktorí čelia tejto vážnej chorobe. Ďakujeme!

    Za realizačný tím PhDr. Anna Litvínová (predsedníčka MS SČK pri SZŠ C. Šimurkovej v TN)

  • Keď naši žiaci prednášajú...

    18. apríla 2023 sa naši maturanti Kristína Slivková a Matej Patka zo 4. ZL aktívne zúčastnili na Celoštátnej odbornej konferencii Slovenskej komory medicínsko-technických pracovníkov v Banskej Bystrici. Pripravili si zaujímavé prezentácie o karcinóme pľúc a celiakii. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy!

    Mgr. Jana Hrnčárová

  • ZLATO NA SÚŤAŽI V PRVEJ POMOCI

    V. ročník regionálneho kola súťaže v poskytovaní prvej pomoci, ktorý sa uskutočnil 20. 4. 2023 na SZŠ v Trnave, priniesol našej škole zlato. Naše družstvo v zložení Simona Kováčiková, Kristína Králová a Viktória Macková z III. PS zvíťazilo v silnej konkurencii desiatich tímov západoslovenského kraja. Dievčatá ukážkovým spôsobom zvládli päť modelových situácií a vedomostný test (fotoalbum). Víťazstvom si zabezpečili postup do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční v Dolnom Kubíne. Dievčatám blahoželáme a držíme päste v celoslovenskom kole!

    Mgr. Katarína Moravíková

  • Matematickí klokani na zdravotke

    Svoje matematické vedomosti a zručnosti si otestovali v súťaži Matematický klokan aj naši žiaci (fotoalbum). Najúspešnejšími sa stali Simona Súkeníková (I.ZUA), Daniela Švachová (II.FL), Dominik Ševček (III.ZUA) a Matej Patka (IV.ZL). Všetkým účastníkom súťaže ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

  • Naše strieborné dievčatá

    Naše dievčatá sa postarali o ďalší športový úspech. 5. apríla súťažili v okresnom kole florbalového turnaja SŠ, kde spomedzi 9 družstiev obsadili perfektné 2. miesto.

    "Opäť sme potvrdili, že favoriti už musia rátať aj so SZŠ C. Šimurkovej v Trenčíne. Dievčatá, ďakujeme za skvelý úspech!" odkazuje ich tréner a učiteľ v jednom Juraj Líška.

    Strieborné dievčatá:

    Bianca Zbínová - brankárka, Alexandra Oškrdová, Emma Schvandtnerová, Lucia Rusnáková, Kristína Králová, Nina Jozefovičová, Katarína Mišúnová, Eva Mária Madajová, Terézia Kozumplíková, Nina Panáčková, Elizabeth Panáková.

  • Ocenenie pri príležitosti Dňa učiteľov

    Aj tento rok pri príležitosti Dňa učiteľov ocenil predseda TSK Jaroslav Baška pedagógov stredných škôl v pôsobnosti Trenčianskeho kraja. Plaketu J. A. Komenského udelil tým, ktorí dlhodobo prispievajú ku skvalitňovaniu vzdelávania v jednotlivých školách a svoju prácu vnímajú ako poslanie. Medzi ocenenými bola aj naša vyučujúca MUDr. Věra Dobiášová, PhD., MPH. Blahoželáme!

  • Zdravoťácka kvapka krvi 💉🤗

    Jeden skutok je viac ako tisíc slov...

    28. 03. 2023 sme vyhrnuli rukávy a darovali to najcennejšie, čo máme.

    Naše darkyne krvi:

    3. PS - Gunárová Daniela, Krchnavá Tamara

    3. ZUA - Gabčanová Vanesa

    4. PSB - Balajová Izabela

    4. FL - Kubišová Aneta, Marečková Kristína

    4. ZL - Kyšková Simona a Michalcová Petra

    4. ZUA - Kostková Terézia

  • Štvrtí vo florbale

    Aj 28. marca sa potvrdilo, že našich žiakov šport baví. Účasť na Florbalovom turnaji stredných škôl, v ktorom naši chlapci nenechali nič na náhodu, im priniesla skvelé 4. miesto (fotoalbum). Gratulujeme!

  • V športe sa nám darí

    Týždeň pred jarnými prázdninami otvorilo okresné kolo v mixvolejbale stredných škôl, kde si naše družstvo zaslúžene vybojovalo krásne 3. miesto. Ďalší športový úspech sme zaznamenali v okresnom kole v bedmintone stredných škôl, kde naše dievčatá získali bronz(fotoalbum). Gratulujeme!

  • Maturanti na veľtrhu práce v zdravotníctve

    Naši maturanti z odboru praktická sestra 22. februára vycestovali do Martina, aby priestoroch Jesseniovej lekárskej fakulty UK navštívili 2. ročník veľtrhu práce v zdravotníctve. Z prvej ruky sa dozvedeli o možnostiach uplatnenia na trhu práce v 27 zdravotníckych zariadeniach na Slovensku a v Čechách. Absolvovali zaujímavé besedy, prezentovali sa v médiách (TV Markíza) a v tombole z piatich cien získali tri. V Martine tak prežili deň plný inšpirácie a príjemných chvíľ (fotoalbum).

    PhDr. Žanet Gallová 

    Video z veľtrhu práce

  • Experti na našej škole

    Aj v tomto školskom roku sa našli na našej škole experti, ktorí sa pokúsili zabojovať v medzinárodnej súťaži EXPERT Geniality Show. V súťaži si volili dve z ponúkaných šiestich tém. Najčastejšie to boli témy Mozgolamy, Tajomstvá prírody a Do you speak English? V súťaži bojovalo spolu 11 796 žiakov zo 714 škôl z celého Slovenska, pričom v našej kategórii (kategória stredných odborných škôl SR pre 3. a 4. ročník) zúčastnilo 1 193 súťažiacich. A aké sú výsledky? V oblasti Tajomstvá prírody máme TOP expertov! Stali sa nimi Katarína Hrnčárová z III.MAS a Dominik Šveček z III. ZUA (fotoalbum).

    Všetkým našim súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy a TOP expertom srdečne blahoželáme!

  • V zákulisí DAB v Nitre

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre ponúklo našim prvákom netradičný zážitok. Vstup do budovy služobným vchodom, stretnutie s dramaturgičkou, exkurziu po priestoroch, kde sa bežný návštevník divadla nedostane, atmosféru hlavnej skúšky predstavenia pred premiérou či návštevu skladu s divadelnými kostýmami, ktoré si niektorí žiaci aj vyskúšali. Už vedia, ako vzniká inscenácia a kto tvorí inscenačný tím. Teraz sa tešia na vstup do divadla hlavným vchodom, plánujú sa tu vrátiť ako diváci. Po exkurzii si žiaci vychutnali námestie Nitry, Nitriansky hrad a Katedrálu sv. Emeráma. 

  • Máme zastúpenie v celoslovenskom kole ONJ

    Vanesa Gabčanová z III.ZUA reprezentovala našu školu v krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku, ktoré sa uskutočnilo 15. 2. 2023 v Prievidzi.

    Po víťazstve v okresnom kole dokázala zvíťaziť aj v krajskom kole, a tak v kategórii 2D postúpila do celoslovenského kola medzi 8 najlepších na Slovensku. Srdečne blahoželáme!

     Vanese držíme päste v celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční v dňoch 26. - 27.3.2023 v Bratislave.

  • Lyžiarsky výcvik (2. turnus)

    Žiaci z I.FL a I.ZUA absolvovali lyžiarsky výcvik od 13.februára do 17.februára. Tak ako v predchádzajúcom turnuse, aj teraz si osvojovali lyžiarske schopnosti a zdokonaľovali sa na svahoch lyžiarskeho strediska Chopok - Sever. Začínalo sa  na Bielej púti, pokročilí lyžiari si postupne užili lyžovanie na Brhliskách, Priehybe, vyskúšali Záhradky, či južnú stranu Chopku. Aj v popoludňajších a večerných hodinách absolvovali množstvo zaujímavých aktivít - prednášku na tému Biely kódex, diskotéku, súťaž o najčistejšiu izbu a program, ktorý si sami pripravili. Aj tieto dve triedy prežili v Jasnej nezabudnuteľný týždeň plný snehu, slnka, pohybu a dobrej nálady (fotoalbum).

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne
    Veľkomoravská 14
  • informátor: +421 32 65198 11