Navigácia

  • Experti na našej škole

    Aj v tomto školskom roku sa našli na našej škole experti, ktorí sa pokúsili zabojovať v medzinárodnej súťaži EXPERT Geniality Show. V súťaži si volili dve z ponúkaných šiestich tém. Najčastejšie to boli témy Mozgolamy, Tajomstvá prírody a Do you speak English? V súťaži bojovalo spolu 11 796 žiakov zo 714 škôl z celého Slovenska, pričom v našej kategórii (kategória stredných odborných škôl SR pre 3. a 4. ročník) zúčastnilo 1 193 súťažiacich. A aké sú výsledky? V oblasti Tajomstvá prírody máme TOP expertov! Stali sa nimi Katarína Hrnčárová z III.MAS a Dominik Šveček z III. ZUA (fotoalbum).

    Všetkým našim súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy a TOP expertom srdečne blahoželáme!

  • V zákulisí DAB v Nitre

    Divadlo Andreja Bagara v Nitre ponúklo našim prvákom netradičný zážitok. Vstup do budovy služobným vchodom, stretnutie s dramaturgičkou, exkurziu po priestoroch, kde sa bežný návštevník divadla nedostane, atmosféru hlavnej skúšky predstavenia pred premiérou či návštevu skladu s divadelnými kostýmami, ktoré si niektorí žiaci aj vyskúšali. Už vedia, ako vzniká inscenácia a kto tvorí inscenačný tím. Teraz sa tešia na vstup do divadla hlavným vchodom, plánujú sa tu vrátiť ako diváci. Po exkurzii si žiaci vychutnali námestie Nitry, Nitriansky hrad a Katedrálu sv. Emeráma. 

  • Máme zastúpenie v celoslovenskom kole ONJ

    Vanesa Gabčanová z III.ZUA reprezentovala našu školu v krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku, ktoré sa uskutočnilo 15. 2. 2023 v Prievidzi.

    Po víťazstve v okresnom kole dokázala zvíťaziť aj v krajskom kole, a tak v kategórii 2D postúpila do celoslovenského kola medzi 8 najlepších na Slovensku. Srdečne blahoželáme!

     Vanese držíme päste v celoštátnom kole, ktoré sa uskutoční v dňoch 26. - 27.3.2023 v Bratislave.

  • Lyžiarsky výcvik (2. turnus)

    Žiaci z I.FL a I.ZUA absolvovali lyžiarsky výcvik od 13.februára do 17.februára. Tak ako v predchádzajúcom turnuse, aj teraz si osvojovali lyžiarske schopnosti a zdokonaľovali sa na svahoch lyžiarskeho strediska Chopok - Sever. Začínalo sa  na Bielej púti, pokročilí lyžiari si postupne užili lyžovanie na Brhliskách, Priehybe, vyskúšali Záhradky, či južnú stranu Chopku. Aj v popoludňajších a večerných hodinách absolvovali množstvo zaujímavých aktivít - prednášku na tému Biely kódex, diskotéku, súťaž o najčistejšiu izbu a program, ktorý si sami pripravili. Aj tieto dve triedy prežili v Jasnej nezabudnuteľný týždeň plný snehu, slnka, pohybu a dobrej nálady (fotoalbum).

  • Priateľský volejbalový turnaj

    Druhý polrok otvoril 1. ročník volejbalového turnaja o putovný pohár riaditeľky školy, v ktorom si svoje sily vo volejbale zmerali družstvá jednotlivých študijných odborov a tiež družstvo učiteľov. Počas celej akcie vládla skvelá atmosféra, vo vzduchu bolo cítiť radosť a nadšenie zo športu (fotoalbum). A aké sú výsledky? Putovný pohár si vybojovalo a zaslúžene získalo družstvo masérov. Na druhú priečku sa postavilo družstvo farmaceutov a 3. miesto patrí družstvu laborantov. Telocvikári udeľovali aj špeciálne ocenenie. Najlepšou hráčkou turnaja sa stala Kristína Marečková zo 4. FL. Gratulujeme a už teraz sa tešíme na 2. ročník tejto vydarenej akcie!

  • Školské kolo biblickej olympiády

    Po roku sa opäť 1.februára 2023 uskutočnilo školské kolo biblickej olympiády, na ktorom sa po úspešných triednych kolách zúčastnilo 8 žiakov. Víťazmi sa stali:

    1. Nikoleta Cudráková (II.FL)

    2. Katarína Liptáková (II.FL)

    3. Andrej Fabry (I.ZL)

    Spolu s náhradníčkou Katarínou Körmendyovou sa usilovne pripravujú na ďalšie dekanátne kolo. Predmetom tohtoročnej súťaže sú štyri biblické knihy: Nehemiáš, Judit, Ester a Prvý list Petrov. Veríme, že sa dobre pripravia na ďalšie kolo, držte nám palce.

    (Mgr. Alžbeta Žatková)

  • Vyhodnotenie školských kôl jazykových olympiád

    Za prítomnosti riaditeľky školy a učiteľov jazykov (SJL a ANJ) sa uskutočnilo vyhodnotenie školského kola jazykových olympiád. Úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme a želáme veľa úspechov pri ďalšej reprezentácii školy!

  • 1.miesto v okresnom kole olympiády v NEJ

    Dňa 18.1.2023 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku. Našu školu reprezentovala Vanesa Gabčanová z III.ZUA, ktorá v kategórii 2D získala 1.miesto. Postúpila tak na krajské kolo a my jej držíme palce v súťaži, ktorá sa uskutoční 15.2.2023.
    Gratulujeme !

  • Lyžiarsky výcvik (1. turnus)

    Žiaci z 1. MAS, PS a ZL majú za sebou lyžiarsky výcvik. Svoje lyžiarske schopnosti si tretí januárový týždeň zdokonaľovali na svahoch lyžiarskeho strediska Chopok-Sever. Začiatočníci lyžovali na Bielej púti, pokročilí lyžiari si užili Brhliská, Priehybu, Záhradky či južnú stranu Chopku. Aj v popoludňajších a večerných hodinách absolvovali množstvo zaujímavých aktivít - prednášku na tému Biely kódex, diskusiu s horských záchranárom, diskotéku, súťaž o najčistejšiu izbu a program, ktorý si pripravili sami žiaci. V Jasnej tak prežili nezabudnuteľný týždeň plný snehu, slnka, pohybu a dobrej nálady.

  • Úspech v okresnom kole olympiády v ANJ

    Dňa 19.1.2023 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazku, kde našu školu reprezentoval Filip Škára z III.ZL triedy. Filip súťažil v kategórii 2D a spomedzi zástupcov všetkých odborných škôl trenčianskeho okresu sa umiestnil na 3. mieste.

    Víťazovi gratulujeme!

  • Deviataci, pozor!

    Deň otvorených dverí v priestoroch našej školy máme úspešne za sebou. Nenechalo si ho ujsť 300 deviatakov, našich nových potenciálnych žiakov. 28. novembra využili možnosť prezrieť si priestory školy, nahliadnuť do odborných učební, porozprávať sa s učiteľmi a žiakmi našej školy, dozvedieť sa čo najviac o svojom študijnom zámere (fotoalbum). Všetkým záujemcom o štúdium na našej škole, ktorí sa nemohli zúčastniť na DOD, dávame do pozornosti sekciu Prijímacie konanie (na našom webe). Nájdete tu všetky potrebné informácie.

  • Exkurzia v laboratóriu genomickej medicíny

    Žiaci IV. ZUA počas odbornej exkurzie objavovali  tajomný svet genetiky a parodontológie. Riaditeľ Laboratória genomickej medicíny v Bratislave RNDr. Michal Konečný, PhD. im predstavil odborné laboratória, zložitosť procesu diagnostiky jednotlivých génov a parodontologických baktérií ako aj plánovaný projekt diagnostiky mikrobiómu. Žiaci spolu s laborantmi vyšetrili odobratý sulkulárny materiál a vyskúšali si pipetovanie a prípravu vzoriek. Získané výsledky na záver spoločne zhodnotili.

    (PhDr. Bc. Stanislava Laschová, MBA)

  • Misijné čokoládky

    Počas októbra a novembra sr.Anežka študentom ponúkla misijné čokoládky, ktorých výťažok išiel na podporu chudobných afrických krajín, ako bol tento rok napr. Sudán a Rwanda. Čokoládky boli vynikajúce, ako sa písalo na obale "Dvakrát dobrá čokoláda". Nielen pre mlsné jazýčky, ale aj pre dobro tých, ktorí možno na čokoládu ani nemôžu pomyslieť, pretože nemajú ani chlieb a vodu. Ďakujeme všetkým, ktorí čokoládky predávali aj tým, ktorí ich kúpili a takto prispeli do zbierky a bolo to skoro dvesto čokoládok!

    Na obrázkoch sa môžete pozrieť, čo sme počas hodiny z čokoládových tyčiniek vymysleli.

  • Zavítal k nám Mikuláš

    Celý rok sme poslúchali, tak prišiel. A hneď dvakrát! V dopoludňajších hodinách zavítal medzi našich žiakov a obdaroval ich sladkou drobnosťou (fotoalbum). Popoludní zase medzi detičky našich vyučujúcich, ktoré si pred jeho príchodom mohli prezrieť všetky odborné učebne. To bolo radosti!

  • POZNATKY POTREBUJÚ OPAKOVANIE A ROZŠIROVANIE

    Žiaci III.ZUA a IV.ZUA mali možnosť overiť a rozšíriť si svoje vedomosti a zručnosti v oblasti ústneho zdravia prostredníctvom DENTAL IQ.  Vďaka dentálnym inštruktorom z firmy Curaprox zistili, že naozaj múdry je ten, kto pozná sám seba. Obojstranný feedback bol veľmi pozitívny zo strany žiakov, ale aj inštruktorov a prednášajúcich, ktorí sa tešia na opakované stretnutia (fotoalbum).

    (PhDr. Bc. Stanislava Laschová, MBA)

  • Čas na dobré skutky

    Máme otvorené srdcia a chceme potešiť. Tentokrát našich seniorov, ktorí si pod vianočným stromčekom nájdu krabicu plnú lásky aj od nás. Veríme, že urobí radosť. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? zapojili.

  • Vianočná Viedeň

    Zaujímavá aktivita z dielne našej nemčinárky J. Kitzingovej a hneď v dvoch termínoch za sebou! 28. a 30. novembra v skorých ranných hodinách vycestovali naši žiaci do Viedne, aby si užili jej predvianočnú atmosféru. Navštívili Dóm sv. Štefana, klenotnicu, Prírodovedné múzeum, parlament a exkurziu ukončili pri radnici návštevou známych Vianočných trhov (Christkindlmarkt). Atmosféra bola sviatočná a my prezradíme, že si ju chystajú 12. decembra vychutnať aj žiaci ďalších tried.

  • Po stopách Sládkovičovej Maríny

    Za príbehom lásky Andreja Sládkoviča a Márie Pišlovej vycestovali naši druháci posledný novembrový týždeň aj vďaka dotácii z TSK. V Banskej Štiavnici navštívili unikátnu expozíciu Banka lásky, kde sa zážitkovou formou oboznámili s okolnosťami zrodu Sládkovičovej Maríny. V známom banskom meste si nenechali ujsť prehliadku štôlne Bartolomej, námestie či jedinečné uličky. A že bolo vynikajúco, o tom niet pochýb.

  • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi

    K tragickým udalostiam histórie nie sme ľahostajní. Pripomíname si ich preto, aby sme sa z histórie poučili a chyby viac neopakovali. Aj preto naša dejepisárka B. Novosadová zorganizovala pre žiakov 1. a 2. ročníkov exkurziu do Múzea holokaustu v Seredi, kde si žiaci prezreli expozíciu múzea, dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov počas II. svetovej vojny na našom území. Návšteva múzea nenechala nikoho z nich chladným. Po prehliadke zavítali aj do Trnavy, kde si vychutnali jej historické centrum.

  • V celoslovenskej súťaži "SUPER MASÉR 2022" máme 2. miesto

    Dňa 16.11.2022 sme sa zúčastnili nultého ročníka celoslovenskej súťaže stredných zdravotníckych škôl v masérskych zručnostiach v odbore masér. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: súťaž jednotlivcov kde bola nominovaná Sára Kollariková a synchronizovaná masáž dvojice kde boli nominované dve dievčatá, Karin Michalová a Bianca Zbínová. Ďakujem dievčatám z III.MAS triedy za peknú reprezentáciu našej školy a zároveň gratulujeme Sáre Kollárikovej za krásne druhé miesto v kategorii jednotlivcov.

    (PhDr. Miriam Vilčeková)

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne
    Veľkomoravská 14
  • informátor: +421 32 65198 11