Navigácia

  • Po stopách Sládkovičovej Maríny

    Za príbehom lásky Andreja Sládkoviča a Márie Pišlovej vycestovali naši druháci posledný novembrový týždeň aj vďaka dotácii z TSK. V Banskej Štiavnici navštívili unikátnu expozíciu Banka lásky, kde sa zážitkovou formou oboznámili s okolnosťami zrodu Sládkovičovej Maríny. V známom banskom meste si nenechali ujsť prehliadku štôlne Bartolomej, námestie či jedinečné uličky. A že bolo vynikajúco, o tom niet pochýb.

  • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi

    K tragickým udalostiam histórie nie sme ľahostajní. Pripomíname si ich preto, aby sme sa z histórie poučili a chyby viac neopakovali. Aj preto naša dejepisárka B. Novosadová zorganizovala pre žiakov 1. a 2. ročníkov exkurziu do Múzea holokaustu v Seredi, kde si žiaci prezreli expozíciu múzea, dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov počas II. svetovej vojny na našom území. Návšteva múzea nenechala nikoho z nich chladným. Po prehliadke zavítali aj do Trnavy, kde si vychutnali jej historické centrum.

  • V celoslovenskej súťaži "SUPER MASÉR 2022" máme 2. miesto

    Dňa 16.11.2022 sme sa zúčastnili nultého ročníka celoslovenskej súťaže stredných zdravotníckych škôl v masérskych zručnostiach v odbore masér. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: súťaž jednotlivcov kde bola nominovaná Sára Kollariková a synchronizovaná masáž dvojice kde boli nominované dve dievčatá, Karin Michalová a Bianca Zbínová. Ďakujem dievčatám z III.MAS triedy za peknú reprezentáciu našej školy a zároveň gratulujeme Sáre Kollárikovej za krásne druhé miesto v kategorii jednotlivcov.

    (PhDr. Miriam Vilčeková)

  • Poznáme výsledky školského kola olympiády v anglickom jazyku

    V piatok dňa 25.11.2022 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku v kategórii 2D, v ktorom si naši najlepší študenti otestovali svoje písomné a komunikačné zručnosti.

    Prvú časť súťaže tvoril písomný test zameraný na preverovanie vedomostí z gramatiky a slovnej zásoby, a taktiež testovanie zručností čítania a počúvania s porozumením. Druhá časť testovala úroveň komunikačných zručností jazyka.

    1. miesto - Viktória Puková, III.ZUA

    2. miesto - Filip Škára, III.ZL

    3. miesto - Tereza Onderová, III.ZL

    Víťaz bude našu školu reprezentovať v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 19.1.2023.

    Výhercom srdečne gratulujeme.

  • Myslíme na predčasne narodené deti

    16. novembra 2022 sme si formou prednášok a pripnutím purpurovej stužky pripomenuli Svetový deň predčasne narodených detí. Po prvýkrát sme zorganizovali aj zbierku oblečenia pre predčasniatka, ktoré sme odovzdali na  Neonatologickom oddelení FN v Trenčíne. Všetkým, ktorí túto peknú myšlienku podporili a do zbierky sa zapojili, ďakujeme. Veríme, že sa z nej stane tradícia. Fotografie zo Svetového dňa predčasne narodených detí si môžete pozrieť vo fotogalérii.

    Za zogranizovanie zbierky ďakujeme PhDr. Marcele Štefánikovej (koordinátorke Výchovy k manželstvu a rodičovstvu) a členom školského parlamentu.

     

  • Aj malou pomocou vyčaríme úsmev

    „Všetko, čo robíme, je iba kvapkou v mori, ale keby sme to nerobili, tá kvapka by tam chýbala.“

    Citát Matky Terezy, ktorý vystihol výnimočnú akciu žiakov IV.ZUA, ktorí spolu s VO navštívili DSS v Adamovských Kochanovciach s cieľom pomôcť v oblasti ústneho zdravia. Čo priniesli hendikepovaným dospelým klientom a o čo bohatší odišli, sa dozviete v príspevku https://youtu.be/VWf4d3Y4MRY.

  • Imatrikulácie prvákov

    Jesenné obdobie sa na našej škole vždy spájalo s imatrikuláciami prvákov. Sme radi, že sa po dvoch rokoch nútenej prestávky mohli opäť uskutočniť. 15. novembra 2022 sme imatrikulačnou slávnosťou oficiálne prijali do našej zdravotníckej rodiny žiakov prvých ročníkov. Fotografie z imatrikulacií si môžete pozrieť vo fotogalérii.

    Za túto skvelú akciu a jej zorganizovanie patrí veľká vďaka školskému parlamentu.

     

  • Jesenná vitaminóza

    Dňa 7.11. 2022 žiaci a žiačky II.ZUA pripravili pre všetkých v škole prísun zdravých vitamínov. Ovocie a zeleninu prichystali, naaranžovali a rozdávali cez veľkú prestávku. S ponukou začali u p.riaditeľky, pohostili p. zástupkyne, pokračovali v zborovni, v triedach a na chodbách školy (fotoalbum). Akcia sa vydarila, ďakujeme. 

  • Náš pedagóg - autor knihy o rastlinných liekoch

    Fascinujú vás liečivé rastliny a sila prírody ukrytá v nich? Chcete vedieť, ako si správne pripraviť čaj z liečivých bylín v súlade s najnovšími poznatkami vedy? Máme pre vás skvelý tip. Knihu Atlas rastlinných liekov nielen pre farmaceutov, ktorej autorom je náš vyučujúci PharmDr. Miroslav Peciar a spoluautormi sú Matej Gajdoš a Benjamín Šmehýl.

    Publikácia bola slávnostne uvedená do života 26. októbra 2022 v lekárni Biela sova v Trenčianskych Tepliciach (fotoalbum). Záštitu nad podujatím prevzal Minister zdravotníctva SR a naša škola.

    Knihe želáme veľa spokojných čitateľov z radu odborníkov i širokej laickej verejnosti!

  • Štvrtáci v divadle

    Strhujúci príbeh zmanipulovaných procesov spracovaných v divadelnej hre Salemské bosorky v podaní známych protagonistov si zažili štvrtáci zo IV. FL, IV. PSA a IV. PSB dňa 26. 10. 2022 v novej budove SND v Bratislave. Hra im zároveň otvorila množstvo nevypovedaných otázok spojených s dobou, ktorú prežívajú.

    Z divadla odchádzali so silným umeleckým zážitkom a s chuťou sa tam niekedy vrátiť!

  • Druháci v Centre popularizácie fyziky

    Naši druháci z odboru masér a zubný asistent mali možnosť 26. októbra 2022 zažiť fyziku inak. Vďaka známemu popularizátorovi fyziky Jozefovi Beňuškovi, za ktorým vycestovali do Centra popularizácie fyziky pri Gymnáziu Viliama Paulínyho Tótha v Martine, im deväťdesiat minút plných fyzikálnych experimentov a výziev ubehlo veľmi rýchlo (fotoalbum).

  • Pomáhame potravinami

    Už po deviatykrát zorganizoval obchodný reťazec Kaufland v spolupráci s SČK pri príležitosti Svetového dňa výživy zbierku Pomáhame potravinami. Ako dobrovoľníčky sa do zbierky aktívne zapojili aj žiačky našej školy - Karin Grafová, Alexandra Martonová z 3. ZL a Karin Barišová a Dominika Ježíková z 3. PS. Ďakujeme!

  • Základný kurz tejpovania

    Tejpovanie (kineziotaping) je v súčasnosti veľmi obľúbená moderná rehabilitačná technika, ktorá pozitívne ovplyvňuje činnosť svalov, kĺbov, lymfatického systému a má nezastupiteľné miesto v športovej fyzioterapii. V dňoch 20. – 21. októbra 2022 absolvovali žiaci 4. ročníka odboru masér kurz tejpovania. Školiteľom bol Tomáš Nevada zo Školy tejpovania z Veľkého Meziřičí. Naši štvrtáci oceňujú profesionálny a priateľský prístup školiteľa a tiež možnosť samotný kurz počas štúdia na našej škole absolvovať.

  • Boli sme na súde...

    Štatistiky tvrdia, že každý sa raz za život ocitne v súdnej sieni. Tieto slová môžu potvrdiť žiaci 2. ZUA. Tí sa 17.10.2022 zúčastnili pojednávania na Krajskom súde v Trenčíne. Exkurzia bola spojená s výkladom  JUDr. Beáty Javorkovej, ktorá si na nich našla čas i po vynesení rozsudku. Žiaci pozitívne hodnotia túto skúsenosť.

  • Na exkurzii v NÚSCH

    Exkurziu v Národnom ústave srdcových chorôb v Bratislave absolvovali 13. októbra 2022 žiaci druhého ročníka odboru praktická sestra. Navštívili oddelenia ARO a JIS, kde sa oboznámili s najmodernejšími ošetrovateľskými postupmi. Pre žiakov bola veľmi emotívnou práve návšteva pavilónu Detské kardiocentrum, ktoré je jediným špecializovaným pracoviskom svojho druhu na Slovensku - poskytuje starostlivosť o deti s vrodenými a získanými srdcovými chybami.

    Poďakovanie patrí námestníčke riaditeľa pre ošetrovateľstvo za prijatie a sprevádzanie jednotlivými oddeleniami.

  • Sme školou s pridanou hodnotou vo vzdelávaní SJL

    Informáciu o pridanej hodnote vo vzdelávaní slovenského jazyka a literatúry zasiela stredným školám Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM). Podľa najnovších výsledkov sa môžeme pýšiť titulom škola s pridanou hodnotou vo vzdelávaní SJL. Potvrdili to výsledky našich maturantov v testoch externej časti maturitnej skúšky zo SJL v tomto roku, ktoré v porovnaní s ich výsledkami v Testovaní 9 zo SJL v roku 2018 poukázali na ich významný progres v danom predmete počas stredoškolského štúdia. 

  • Prezentovali sme sa na DOD TSK

    Trenčianska župa po siedmykrát otvorila svoje brány. 10. októbra 2022 privítala všetkých, ktorí sa chceli dozvedieť, ako funguje samosprávny kraj. Ako jedna z najväčších stredných odborných škôl TSK sme na DOD nemohli chýbať. V našom stánku, ktorý neobišiel ani župan Jaroslav Baška, sme návštevníkom praktickým spôsobom odprezentovali študijné odbory a šírili osvetu v oblasti zdravia.

  • Súťažili v stolnom tenise

    V okresnom kole stredných škôl v stolnom tenise, ktoré sa uskutočnilo 13. 10. 2022 v Trenčianskej Teplej, reprezentovali našu školu dve družstvá. Krásne 4. miesto si vybojovalo družstvo dievčat v zložení Lea Dančová, Terézia Kozumplíková, Katarína Kormendyová, Veronika Sarvašová (fotoalbum). Naši chlapci Lukáš Boleček, Tobias Ján Kandráč, Richard Sága sa umiestnili na 7. – 8. mieste. Gratulujeme!

  • Na výstave Stredoškolák – Hrdina remesla sme zaujali

    Na 22. ročníku prezentačnej výstavy stredných škôl, ktorá sa uskutočnila v dňoch 6. – 7. 10. 2022, sme zaujali.

    Náš stánok sa počas dvoch dní tešil veľkému záujmu zo strany návštevníkov. Naši žiaci im odmerali krvný tlak, stanovili krvnú skupinu, urobili odtlačok zubov, poradili v oblasti dentálneho zdravia, ponúkli liečivý čaj či poskytli masáž chrbta, predstavili študijné odbory, ktoré možno na našej škole študovať.

    Súčasťou výstavy bola aj súťaž o najlepšie promo video školy. Aj tu sme porotu zaujali a odniesli si ocenenie Cena poroty – promo video školy.

    Za úspešnú reprezentáciu ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na jej príprave a realizácii (fotoalbum).

    VIDEO

  • Súťaž iBobor

    V dňoch 8. a 10. novembra 2022 sa uskutoční súťaž Informatický bobor. Žiaci budú súťažiť v dvoch kategóriách: junior (žiaci 1. – 2. roč.) a senior (žiaci 3. – 4. roč.). Súťaž iBobor sa uskutoční formou online testu v škole pod dozorom učiteľov. Súťaží sa od 8:00 do 15:00 podľa jednotlivých kategórií. Bližšie informácie ku súťaži nájdete na plagáte.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne
    Veľkomoravská 14
  • informátor: +421 32 65198 11