Navigácia

  • Exkurzia v laboratóriu genomickej medicíny

    Žiaci IV. ZUA počas odbornej exkurzie objavovali  tajomný svet genetiky a parodontológie. Riaditeľ Laboratória genomickej medicíny v Bratislave RNDr. Michal Konečný, PhD. im predstavil odborné laboratória, zložitosť procesu diagnostiky jednotlivých génov a parodontologických baktérií ako aj plánovaný projekt diagnostiky mikrobiómu. Žiaci spolu s laborantmi vyšetrili odobratý sulkulárny materiál a vyskúšali si pipetovanie a prípravu vzoriek. Získané výsledky na záver spoločne zhodnotili.

    (PhDr. Bc. Stanislava Laschová, MBA)

  • Misijné čokoládky

    Počas októbra a novembra sr.Anežka študentom ponúkla misijné čokoládky, ktorých výťažok išiel na podporu chudobných afrických krajín, ako bol tento rok napr. Sudán a Rwanda. Čokoládky boli vynikajúce, ako sa písalo na obale "Dvakrát dobrá čokoláda". Nielen pre mlsné jazýčky, ale aj pre dobro tých, ktorí možno na čokoládu ani nemôžu pomyslieť, pretože nemajú ani chlieb a vodu. Ďakujeme všetkým, ktorí čokoládky predávali aj tým, ktorí ich kúpili a takto prispeli do zbierky a bolo to skoro dvesto čokoládok!

    Na obrázkoch sa môžete pozrieť, čo sme počas hodiny z čokoládových tyčiniek vymysleli.

  • Zavítal k nám Mikuláš

    Celý rok sme poslúchali, tak prišiel. A hneď dvakrát! V dopoludňajších hodinách zavítal medzi našich žiakov a obdaroval ich sladkou drobnosťou (fotoalbum). Popoludní zase medzi detičky našich vyučujúcich, ktoré si pred jeho príchodom mohli prezrieť všetky odborné učebne. To bolo radosti!

  • POZNATKY POTREBUJÚ OPAKOVANIE A ROZŠIROVANIE

    Žiaci III.ZUA a IV.ZUA mali možnosť overiť a rozšíriť si svoje vedomosti a zručnosti v oblasti ústneho zdravia prostredníctvom DENTAL IQ.  Vďaka dentálnym inštruktorom z firmy Curaprox zistili, že naozaj múdry je ten, kto pozná sám seba. Obojstranný feedback bol veľmi pozitívny zo strany žiakov, ale aj inštruktorov a prednášajúcich, ktorí sa tešia na opakované stretnutia (fotoalbum).

    (PhDr. Bc. Stanislava Laschová, MBA)

  • Čas na dobré skutky

    Máme otvorené srdcia a chceme potešiť. Tentokrát našich seniorov, ktorí si pod vianočným stromčekom nájdu krabicu plnú lásky aj od nás. Veríme, že urobí radosť. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? zapojili.

  • Vianočná Viedeň

    Zaujímavá aktivita z dielne našej nemčinárky J. Kitzingovej a hneď v dvoch termínoch za sebou! 28. a 30. novembra v skorých ranných hodinách vycestovali naši žiaci do Viedne, aby si užili jej predvianočnú atmosféru. Navštívili Dóm sv. Štefana, klenotnicu, Prírodovedné múzeum, parlament a exkurziu ukončili pri radnici návštevou známych Vianočných trhov (Christkindlmarkt). Atmosféra bola sviatočná a my prezradíme, že si ju chystajú 12. decembra vychutnať aj žiaci ďalších tried.

  • Po stopách Sládkovičovej Maríny

    Za príbehom lásky Andreja Sládkoviča a Márie Pišlovej vycestovali naši druháci posledný novembrový týždeň aj vďaka dotácii z TSK. V Banskej Štiavnici navštívili unikátnu expozíciu Banka lásky, kde sa zážitkovou formou oboznámili s okolnosťami zrodu Sládkovičovej Maríny. V známom banskom meste si nenechali ujsť prehliadku štôlne Bartolomej, námestie či jedinečné uličky. A že bolo vynikajúco, o tom niet pochýb.

  • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi

    K tragickým udalostiam histórie nie sme ľahostajní. Pripomíname si ich preto, aby sme sa z histórie poučili a chyby viac neopakovali. Aj preto naša dejepisárka B. Novosadová zorganizovala pre žiakov 1. a 2. ročníkov exkurziu do Múzea holokaustu v Seredi, kde si žiaci prezreli expozíciu múzea, dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov počas II. svetovej vojny na našom území. Návšteva múzea nenechala nikoho z nich chladným. Po prehliadke zavítali aj do Trnavy, kde si vychutnali jej historické centrum.

  • V celoslovenskej súťaži "SUPER MASÉR 2022" máme 2. miesto

    Dňa 16.11.2022 sme sa zúčastnili nultého ročníka celoslovenskej súťaže stredných zdravotníckych škôl v masérskych zručnostiach v odbore masér. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: súťaž jednotlivcov kde bola nominovaná Sára Kollariková a synchronizovaná masáž dvojice kde boli nominované dve dievčatá, Karin Michalová a Bianca Zbínová. Ďakujem dievčatám z III.MAS triedy za peknú reprezentáciu našej školy a zároveň gratulujeme Sáre Kollárikovej za krásne druhé miesto v kategorii jednotlivcov.

    (PhDr. Miriam Vilčeková)

  • Poznáme výsledky školského kola olympiády v anglickom jazyku

    V piatok dňa 25.11.2022 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku v kategórii 2D, v ktorom si naši najlepší študenti otestovali svoje písomné a komunikačné zručnosti.

    Prvú časť súťaže tvoril písomný test zameraný na preverovanie vedomostí z gramatiky a slovnej zásoby, a taktiež testovanie zručností čítania a počúvania s porozumením. Druhá časť testovala úroveň komunikačných zručností jazyka.

    1. miesto - Viktória Puková, III.ZUA

    2. miesto - Filip Škára, III.ZL

    3. miesto - Tereza Onderová, III.ZL

    Víťaz bude našu školu reprezentovať v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 19.1.2023.

    Výhercom srdečne gratulujeme.

  • Myslíme na predčasne narodené deti

    16. novembra 2022 sme si formou prednášok a pripnutím purpurovej stužky pripomenuli Svetový deň predčasne narodených detí. Po prvýkrát sme zorganizovali aj zbierku oblečenia pre predčasniatka, ktoré sme odovzdali na  Neonatologickom oddelení FN v Trenčíne. Všetkým, ktorí túto peknú myšlienku podporili a do zbierky sa zapojili, ďakujeme. Veríme, že sa z nej stane tradícia. Fotografie zo Svetového dňa predčasne narodených detí si môžete pozrieť vo fotogalérii.

    Za zogranizovanie zbierky ďakujeme PhDr. Marcele Štefánikovej (koordinátorke Výchovy k manželstvu a rodičovstvu) a členom školského parlamentu.

     

  • Aj malou pomocou vyčaríme úsmev

    „Všetko, čo robíme, je iba kvapkou v mori, ale keby sme to nerobili, tá kvapka by tam chýbala.“

    Citát Matky Terezy, ktorý vystihol výnimočnú akciu žiakov IV.ZUA, ktorí spolu s VO navštívili DSS v Adamovských Kochanovciach s cieľom pomôcť v oblasti ústneho zdravia. Čo priniesli hendikepovaným dospelým klientom a o čo bohatší odišli, sa dozviete v príspevku https://youtu.be/VWf4d3Y4MRY.

  • Imatrikulácie prvákov

    Jesenné obdobie sa na našej škole vždy spájalo s imatrikuláciami prvákov. Sme radi, že sa po dvoch rokoch nútenej prestávky mohli opäť uskutočniť. 15. novembra 2022 sme imatrikulačnou slávnosťou oficiálne prijali do našej zdravotníckej rodiny žiakov prvých ročníkov. Fotografie z imatrikulacií si môžete pozrieť vo fotogalérii.

    Za túto skvelú akciu a jej zorganizovanie patrí veľká vďaka školskému parlamentu.

     

  • Jesenná vitaminóza

    Dňa 7.11. 2022 žiaci a žiačky II.ZUA pripravili pre všetkých v škole prísun zdravých vitamínov. Ovocie a zeleninu prichystali, naaranžovali a rozdávali cez veľkú prestávku. S ponukou začali u p.riaditeľky, pohostili p. zástupkyne, pokračovali v zborovni, v triedach a na chodbách školy (fotoalbum). Akcia sa vydarila, ďakujeme. 

  • Náš pedagóg - autor knihy o rastlinných liekoch

    Fascinujú vás liečivé rastliny a sila prírody ukrytá v nich? Chcete vedieť, ako si správne pripraviť čaj z liečivých bylín v súlade s najnovšími poznatkami vedy? Máme pre vás skvelý tip. Knihu Atlas rastlinných liekov nielen pre farmaceutov, ktorej autorom je náš vyučujúci PharmDr. Miroslav Peciar a spoluautormi sú Matej Gajdoš a Benjamín Šmehýl.

    Publikácia bola slávnostne uvedená do života 26. októbra 2022 v lekárni Biela sova v Trenčianskych Tepliciach (fotoalbum). Záštitu nad podujatím prevzal Minister zdravotníctva SR a naša škola.

    Knihe želáme veľa spokojných čitateľov z radu odborníkov i širokej laickej verejnosti!

  • Štvrtáci v divadle

    Strhujúci príbeh zmanipulovaných procesov spracovaných v divadelnej hre Salemské bosorky v podaní známych protagonistov si zažili štvrtáci zo IV. FL, IV. PSA a IV. PSB dňa 26. 10. 2022 v novej budove SND v Bratislave. Hra im zároveň otvorila množstvo nevypovedaných otázok spojených s dobou, ktorú prežívajú.

    Z divadla odchádzali so silným umeleckým zážitkom a s chuťou sa tam niekedy vrátiť!

  • Druháci v Centre popularizácie fyziky

    Naši druháci z odboru masér a zubný asistent mali možnosť 26. októbra 2022 zažiť fyziku inak. Vďaka známemu popularizátorovi fyziky Jozefovi Beňuškovi, za ktorým vycestovali do Centra popularizácie fyziky pri Gymnáziu Viliama Paulínyho Tótha v Martine, im deväťdesiat minút plných fyzikálnych experimentov a výziev ubehlo veľmi rýchlo (fotoalbum).

  • Pomáhame potravinami

    Už po deviatykrát zorganizoval obchodný reťazec Kaufland v spolupráci s SČK pri príležitosti Svetového dňa výživy zbierku Pomáhame potravinami. Ako dobrovoľníčky sa do zbierky aktívne zapojili aj žiačky našej školy - Karin Grafová, Alexandra Martonová z 3. ZL a Karin Barišová a Dominika Ježíková z 3. PS. Ďakujeme!

  • Základný kurz tejpovania

    Tejpovanie (kineziotaping) je v súčasnosti veľmi obľúbená moderná rehabilitačná technika, ktorá pozitívne ovplyvňuje činnosť svalov, kĺbov, lymfatického systému a má nezastupiteľné miesto v športovej fyzioterapii. V dňoch 20. – 21. októbra 2022 absolvovali žiaci 4. ročníka odboru masér kurz tejpovania. Školiteľom bol Tomáš Nevada zo Školy tejpovania z Veľkého Meziřičí. Naši štvrtáci oceňujú profesionálny a priateľský prístup školiteľa a tiež možnosť samotný kurz počas štúdia na našej škole absolvovať.

  • Boli sme na súde...

    Štatistiky tvrdia, že každý sa raz za život ocitne v súdnej sieni. Tieto slová môžu potvrdiť žiaci 2. ZUA. Tí sa 17.10.2022 zúčastnili pojednávania na Krajskom súde v Trenčíne. Exkurzia bola spojená s výkladom  JUDr. Beáty Javorkovej, ktorá si na nich našla čas i po vynesení rozsudku. Žiaci pozitívne hodnotia túto skúsenosť.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne
    Veľkomoravská 14
  • informátor: +421 32 65198 11