Navigácia

  • Na exkurzii v NÚSCH

    Exkurziu v Národnom ústave srdcových chorôb v Bratislave absolvovali 13. októbra 2022 žiaci druhého ročníka odboru praktická sestra. Navštívili oddelenia ARO a JIS, kde sa oboznámili s najmodernejšími ošetrovateľskými postupmi. Pre žiakov bola veľmi emotívnou práve návšteva pavilónu Detské kardiocentrum, ktoré je jediným špecializovaným pracoviskom svojho druhu na Slovensku - poskytuje starostlivosť o deti s vrodenými a získanými srdcovými chybami.

    Poďakovanie patrí námestníčke riaditeľa pre ošetrovateľstvo za prijatie a sprevádzanie jednotlivými oddeleniami.

  • Prezentovali sme sa na DOD TSK

    Trenčianska župa po siedmykrát otvorila svoje brány. 10. októbra 2022 privítala všetkých, ktorí sa chceli dozvedieť, ako funguje samosprávny kraj. Ako jedna z najväčších stredných odborných škôl TSK sme na DOD nemohli chýbať. V našom stánku, ktorý neobišiel ani župan Jaroslav Baška, sme návštevníkom praktickým spôsobom odprezentovali študijné odbory a šírili osvetu v oblasti zdravia.

  • Sme školou s pridanou hodnotou vo vzdelávaní SJL

    Informáciu o pridanej hodnote vo vzdelávaní slovenského jazyka a literatúry zasiela stredným školám Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM). Podľa najnovších výsledkov sa môžeme pýšiť titulom škola s pridanou hodnotou vo vzdelávaní SJL. Potvrdili to výsledky našich maturantov v testoch externej časti maturitnej skúšky zo SJL v tomto roku, ktoré v porovnaní s ich výsledkami v Testovaní 9 zo SJL v roku 2018 poukázali na ich významný progres v danom predmete počas stredoškolského štúdia. 

  • Súťažili v stolnom tenise

    V okresnom kole stredných škôl v stolnom tenise, ktoré sa uskutočnilo 13. 10. 2022 v Trenčianskej Teplej, reprezentovali našu školu dve družstvá. Krásne 4. miesto si vybojovalo družstvo dievčat v zložení Lea Dančová, Terézia Kozumplíková, Katarína Kormendyová, Veronika Sarvašová (fotoalbum). Naši chlapci Lukáš Boleček, Tobias Ján Kandráč, Richard Sága sa umiestnili na 7. – 8. mieste. Gratulujeme!

  • Na výstave Stredoškolák – Hrdina remesla sme zaujali

    Na 22. ročníku prezentačnej výstavy stredných škôl, ktorá sa uskutočnila v dňoch 6. – 7. 10. 2022, sme zaujali.

    Náš stánok sa počas dvoch dní tešil veľkému záujmu zo strany návštevníkov. Naši žiaci im odmerali krvný tlak, stanovili krvnú skupinu, urobili odtlačok zubov, poradili v oblasti dentálneho zdravia, ponúkli liečivý čaj či poskytli masáž chrbta, predstavili študijné odbory, ktoré možno na našej škole študovať.

    Súčasťou výstavy bola aj súťaž o najlepšie promo video školy. Aj tu sme porotu zaujali a odniesli si ocenenie Cena poroty – promo video školy.

    Za úspešnú reprezentáciu ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na jej príprave a realizácii (fotoalbum).

    VIDEO

  • Súťaž iBobor

    V dňoch 8. a 10. novembra 2022 sa uskutoční súťaž Informatický bobor. Žiaci budú súťažiť v dvoch kategóriách: junior (žiaci 1. – 2. roč.) a senior (žiaci 3. – 4. roč.). Súťaž iBobor sa uskutoční formou online testu v škole pod dozorom učiteľov. Súťaží sa od 8:00 do 15:00 podľa jednotlivých kategórií. Bližšie informácie ku súťaži nájdete na plagáte.

  • Prvý dotyk s operou

    Na opere som ešte nebol/a. Tak toto už nemôžu tvrdiť naši tretiaci z odboru farmaceutický laborant a zubný asistent. Majú za sebou návštevu opery Carmen, ktorú nedávno odpremiérovali v SND. Jednoznačne to bol pre nich nový umelecký zážitok, ktorý neľutujú.

  • Pomáhame nevidiacim

    V rámci zbierky Biela pastelka môže každý z nás každoročne prispieť na pomoc slabozrakým a nevidiacim. 23.09.2022 sme sa zapojili do verejnej zbierky i my a vďaka tomu dobrovoľníci Denisa z II. PS a Erik z 2. ZL spolu s príspevkami od všetkých žiakov, učiteľov a nepedagogických pracovníkov vyzbierali sumu 245,63 € (diplom)

  • Preskúmali zákutia knižnice

    Sme radi, že po dvoch rokoch obmedzení mohli žiaci 1. ročníka opäť absolvovať odbornú exkurziu vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne. Od pracovníkov knižnice sa dozvedeli základné informácie o jej histórii a činnosti, o dokumentoch a knihách, ktoré uchováva, ako aj o službách, ktoré poskytuje.

  • Odborná konferencia v študijnom odbore zubný asistent

    Zaujímavé prednášky, workshopy a inštruktáže v oblasti ústneho zdravia. Práve tým v utorok 20. septembra žila spoločenská miestnosť našej školy. Konala sa tam odborná konferencia v študijnom odbore zubný asistent, nad ktorou prevzala záštitu riaditeľka odboru zdravotníckeho školstva a uznávania kvalifikácií MZ SR prof. PhDr. Mgr. Monika Jankechová, PhD. Všetkým prítomným ďakujeme za účasť a vytvorenie príjemnej atmosféry.

  • Uvedenie knihy do života

    Tešíme sa, že súčasťou odbornej konferencie v študijnom odbore ZUA bol aj krst učebnice našej vyučujúcej PhDr. Bc. Stanislavy Laschovej, MBA.  Krstnými rodičmi sa stali MUDr. Marta Murgašová a MUDr. Pavol Macko. Veríme, že učebnica Základy asistencie v zubnej ambulancii – pracovný zošit zubného asistenta splní cieľ, pre ktorý vznikla. Uľahčí štúdium žiakom nielen odboru zubný asistent a bude efektívnou učebnou pomôckou pri príprave na ich budúce povolanie. My prezradíme, že naši ZUA-ci sú už teraz s pracovným zošitom maximálne spokojní. 

  • Prevencia zachraňuje životy

         Sme radi, že Aliancia NIE RAKOVINE a LIGA PROTI RAKOVINE (LPR) zavítala v rámci pilotného projektu aj medzi nás. 28. júna sme tak prežili príjemné dopoludnie bohaté na informácie súvisiace s prevenciou najčastejších onkologických ochorení (fotoalbum).

         Ďakujeme za túto príležitosť a skúsenosť.

  • Laboratórne rozhľady – škola, veda, prax

         V dňoch 20. 06. 2022 – 21. 06. 2022 sa na pôde SZŠ C. Šimurkovej v Trenčíne uskutočnila odborná konferencia pre učiteľov odborných predmetov stredných zdravotníckych škôl z Českej a Slovenskej republiky pod názvom Laboratórne rozhľady – škola, veda, prax.

       Počas konferencie boli odprezentované zaujímavé práce z oblasti vedy, výskumu a prevencie chorôb (fotoalbum). Medzi prednášajúcimi boli aj absolventi našej školy ako aj odborníci z praxe.

  • Dozvedeli sa o práci leteckých záchranárov

         Žiaci prvého a druhého ročníka v odbore praktická sestra sa 24. júna 2022 vybrali do operačného strediska Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (fotoalbum). Vďaka odbornému, ale pútavému výkladu záchranára – špecialistu Lukáša Šelingu získali cenné informácie o leteckých zásahoch pri hromadných nešťastiach, dopravných nehodách či prírodných katastrofách – o poskytovaní pomoci najmä v ťažko dostupnom teréne. Dozvedeli sa aj o ich spolupráci na transplantačnom programe, medziklinických prevozoch a spolupôsobení v rámci Integrovaného záchranného systému. Týmto sa chcem poďakovať za čas venovaný našim žiakom, ktorí tak pochopili tuto náročnú prácu a niektorí sa raz možno v úlohe leteckých záchranárov ocitnú aj na palube vrtuľníka.

    Zapísala Mgr. Katarína Moravíková

  • Žurnálový stetoskop ostáva v Trenčíne

         Redakčné rady stredných zdravotníckych škôl sa dočkali. Po vynútenej pandemickej prestávke sa v piatok 24. júna stretli na vyhodnotení hneď dvoch ročníkov súťaže  Žurnálový stetoskop, ktorú zorganizovala naša škola. V srdci Považia si tak zdravotníci vypočuli hodnotenie a odborné rady na svoju tvorbu, aby sa vo svojej záľube posunuli o krok vpred.  Časopisy ôsmich redakčných rád posudzovala odborná porota v zložení Radovan Stoklasa, fotoreportér, ktorý spolupracuje s agentúrami TASR či Reuters, Maroš Buchel, redaktor denníka My Trenčín, a Ľubomír Bobák, referent oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK.  A aké sú výsledky? Prvé miesto  obhájil časopis Cellula z Trenčína, a tak Žurnálový stetoskop ostáva v rukách trenčianskej zdravotky, druhé miesto získal časopis Fonendoskop zo SZŠ Poprad a tretie miesto časopis Uzlík zo SZŠ v Dolnom Kubíne (fotoalbum).

         Ďakujeme všetkým zúčastneným za vytvorenie pohodovej atmosféry a veríme, že cenné rady im pomôžu v ďalšej tvorbe. Tešíme sa na stretnutie o dva roky.

  • Zdravotník v akcii nám priniesol prvenstvo

    V rekreačnom areáli Delňa neďaleko Prešova sa 10. júna 2022 stretli žiaci z 19 zdravotníckych škôl z celého Slovenska na súťaži Zdravotník v akcii. Tam pod dohľadom profesionálnych záchranárov a odborných vyučujúcich z organizujúcej školy SZŠ Prešov predviedli, ako vedia logicky uvažovať v núdzových situáciách pri poskytovaní prvej pomoci ranenému v teréne, ako zvládajú prácu pod stresom a akí sú športovo zdatní (fotoalbum).

    Žiačky 2. ročníka z odboru praktická sestra  Simona Kováčiková, Kristína Králová, Lenka Matušková a Viktória Macková po absolvovaní vedomostného testu so stratou len dvoch bodov nezaváhali ani na stanovištiach, ktoré preverili ich športovú zdatnosť (lanová dráha a streľba zo vzduchovky). Tímového ducha a schopnosť správne zareagovať, logicky sa rozhodnúť a odborne postupovať pri poskytovaní prvej pomoci v reálnom živote preukázali aj pri riešení modelových situácií spojených so záchranou života. Vo všetkých disciplínach dokázali, že sú najlepšie z najlepších a získali krásne 1. miesto.

    Simone, Kristíne, Lenke a Viktórii za víťazstvo v silnej konkurencii gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy!

    Spracovala: Mgr. Katarína Moravíková

  • Za kultúrou v Bratislave

         Koniec školského roka sa spája s výletmi a exkurziami. A inak to nie je ani v prípade tried II. FL a II. ZUA. 21. júna absolvovali literárno-kultúrnu exkurziu v Bratislave, v rámci ktorej navštívili divadelné predstavenie Veselé paničky windsorské. Niektorí žiaci boli v divadle po prvýkrát a boli nadšení. A to nebolo všetko! Predtým absolvovali prehliadku hradu Devín a oboznámili sa s históriou tejto významnej kultúrnej pamiatky (fotoalbum). Akcia bola realizovaná aj vďaka finančnej podpore TSK v rámci grantu Zážitkové vzdelávanie na stredných školách.

         Žiakom sa exkurzia páčila a veria, že za kultúrou do Bratislavy vycestujú aj budúci školský rok.

  • Slávnostné vyraďovanie maturantov

    6. júna sme sa slávnostne rozlúčili s našimi absolventmi. Spoločenská miestnosť sa v tento deň otvorila pre  maturitné triedy. V príjemnej komornej atmosfére si žiaci prevzali z rúk vedenia školy maturitné vysvedčenie, ocenenie, pochvalu riaditeľom školy a darček ako milú spomienku na svoju alma mater (fotoalbum). Milí absolventi, želáme vám všetko dobré!

  • Výsledky prijímacieho konania pre šk. rok 2022/2023

    Výsledková listina študijného odboru farmaceutický laborant

    Výsledková listina študijného odboru masér

    Výsledková listina študijného odboru zdravotnícky asistent

    Výsledková listina študijného odboru zubný asistent

    Výsledková listina študijného odboru zdravotnícky laborant

     

    Bližšie informácie k nastúpeniu, resp. k nenastúpeniu na štúdium, alebo k možnosti odvolania sa voči neprijatiu boli zaslané zákonným zástupcom prostredníctvom systému EduPage, alebo
    e-mailom.

     

  • Cellula vo Zvolene obhájila prvenstvo

    Po minuloročnom vyhodnotení v online priestore sa vyhlasovanie výsledkov celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolských a vysokoškolských časopisov opäť vrátilo do priestorov zvolenskej knižnice. 28. ročník súťaže Štúrovo pero tak tradične priniesol množstvo besied so zaujímavými osobnosťami kultúrneho a politického života a našej Cellule nádherné prvé miesto v kategórii Stredoškolské časopisy.  Ďakujeme všetkým za podporu.

    Tím redakčnej rady

    (zdroj foto: Krajská knižnica Ľudovíta Štúra Zvolen (kskls.sk) a archív školy)

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne
    Veľkomoravská 14
  • informátor: +421 32 65198 11