Navigácia

  • Krajské kolo SOČ

    V Starej Turej sa dňa 30. 3. 2022 konala krajská prehliadka Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ) prezenčnou formou. Našu školu reprezentoval v odbore Chémia a potravinárstvo Benjamín Šmehýl, kde úspešne obhájil svoju prácu a získaním 2. miesta postúpil do celoslovenského kola SOČ, ktoré sa bude konať 26. – 29. apríla 2022 v Bardejove. K úspechu blahoželáme a samozrejme opäť budeme držať palce!

    (Mgr. Jana Hrnčárová, koordinátorka SOČ)

  • Žiaci ďakovali svojim učiteľom

    Takýto bol Deň učiteľov na našej škole. Nechýbali slová vďaky, uznania a sladká pozornosť, o ktorú sa postarali ŽŠR a  RR pri SZŠ TN.

  • Prvenstvo na celoštátnom kole chemickej olympiády

    Našej žiačke Monike Nábelkovej zo 4. ZL sa podaril husársky kúsok. V celoštátnom kole chemickej olympiády v kategórii EF, ktorej praktická časť sa uskutočnila počas jarných prázdnin na Strednej odbornej škole v Novákoch, získala nádherné 1. miesto. Praktickej časti predchádzala teoretická časť olympiády, kde Monika doslova excelovala. Získala cenu za najlepšiu fyzikálnu chémiu, organickú chémiu a biochémiu. V teórii bola jednoducho najlepšia.

    Monike k tomuto obrovskému úspechu srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy! 

  • Školské kolo SOČ

    Dňa 16. februára 2022 sa na našej škole uskutočnilo online formou školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti, v ktorom prezentoval svoju prácu Benjamín Šmehýl z III. FL.  Zisťovaním obsahu látok v kvete bazy čiernej upútal odbornú hodnotiacu komisiu natoľko, že Benjamín so svojou prácou postúpil do obvodového kola, v ktorom mu budeme držať palce.

    Ďakujeme za vynaložené úsilie a želáme veľa úspechov!

    Mgr. Jana Hrnčárová, koordinátorka SOČ

  • Aj tento rok bolo školské kolo OSJL netradičné

    10. december 2021 sa niesol v znamení školského kola olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Minulý školský rok si svoje sily z materinského jazyka zmerali žiačky netradične z pohodlia svojich domovov. Tento rok priniesol ďalšiu novinku. Školské kolo OSJL bolo realizované online, prezenčne, ale i dištančne.

     Súťažilo sa v dvoch kategóriách – kategória A (žiaci 3. a 4 . ročníka) a kategória B (žiaci 1. a 2. ročníka). Riešiteľky absolvovali najprv online test. Písomnú časť - transformáciu textu/tvorbu textu a ústnu časť už riešili prezenčne, ale aj dištančne. A tak sa nám po prvýkrát stalo, že v lavici okrem súťažiach „sedel“ aj počítač. Prostredníctvom neho súťažili žiačky, ktoré boli v karanténe. A aké sú výsledky?

     Kategória A (3. a 4. ročník):

    1. miesto – Rebeka Macová, IV. ZA

    2. miesto – Alica Najdeková, IV. ZL

    3. miesto – Valéria Drengubiaková, III. FL

     Kategória B (1. a 2. ročník):

    1. miesto – Petra Koreňová, II. ZL

    2. miesto – Alexandra Sláviková, II. FL

    3. miesto – Viktória Puková, II. ZUA

     Víťazka z každej kategórie postupuje do krajského kola, ktoré sa uskutoční 11. februára 2022.

     Blahoželáme a držíme päste!

  • Vianočný pozdrav

  • Darčeky pre osamelých seniorov

    Už po druhýkrát sme sa v predvianočnom období zapojili do kampane Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? A krabičkami plnými lásky prispeli k spríjemneniu Vianoc osamelým seniorom v sociálnych zariadeniach v Trenčíne a blízkom okolí.

     Ďakujeme všetkým, ktorí sa do kampane zapojili a podporili jej peknú myšlienku.

  • Otestovali si svoje jazykové zručnosti

    Dňa 23.11.2021 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo 15 vybraných študentov. Súťažilo sa v 2 kolách - 1. kolo tvorila písomná časť zameraná na znalosti gramatiky, slovnej zásoby, čítania a počúvania s porozumením.
    Úspešní riešitelia postúpili do 2. kola, ktoré pozostávalo z testovania komunikačných zručností.

    1. miesto: Urban Záhumenský III.PSA
    2. miesto: Viktória Puková II.ZUA
    3. miesto: Sabína Šidlová IV.ZL

    Víťaz bude našu školu reprezentovať v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 13.1.2022.

    Výhercom srdečne gratulujeme.

  • Stužková slávnosť IV. MAS

    Dňa 5. 11. 2021 žiakom odboru masér boli na stužkovej slávnosti pripnuté zelené stužky.

    Stužková slávnosť sa konala na SZŠ C. Šimurkovej v Trenčíne v spoločenskej miestnosti. O otvorenie stužkovej slávnosti sa postarala p. riaditeľka školy PhDr. E. Červeňanová, PhD., stužky pokrstila krstná mama Mgr. M. Matusová a zelené stužky nádeje pripínala triedna učiteľka PhDr. Z. Trchalová.

    Hoci sa slávnosti bohužiaľ nemohli zúčastniť rodičia, tak aj napriek obmedzeniam, ktoré nám súčasná doba priniesla, bol tento deň výnimočný a budeme naň s radosťou spomínať.

    Našim maturantom  prajeme veľa zdravia, úspešné zvládnutie prvej veľkej skúšky - maturitnej skúšky a naplnenie ich prianí a túžob v pracovnom a osobnom živote.  

     (PhDr. Zuzana Trchalová)

  • Stužková slávnosť IV. ZUA

    Dňa 21. októbra 2021 sa uskutočnila stužková slávnosť triedy IV. ZUA v priestoroch reštaurácie Magnus. Vzhľadom na pandemickú situáciu sa slávnosť konala v užšom kruhu bez prítomnosti rodičov. Napriek tomu si to všetci prítomní užili a myslím si, že budú na tento deň s láskou spomínať.

    (Mgr. Helena Janíčková)

  • Stužková slávnosť IV. FL

    Dňa 15. októbra 2021 sa uskutočnila stužková slávnosť triedy IV. FL v priestoroch reštaurácie Veverica. Stužky nádeje pokrstila krstná mama PharmDr. Alena Múdra, popripínala triedna učiteľka RNDr. Valentína Leová a na všetko dohliadala bývalá triedna učiteľka Mgr. Ingrid Rožníková. Kvôli pandemickej situácií sa slávnosť konala v užšom kruhu bez prítomnosti rodičov. Napriek tomu si tento deň všetci prítomní užili a budú naň s radosťou spomínať.

    Našim maturantom prajeme veľa šťastia na maturitných skúškach!

    (RNDr. Valentína Leová)

  • Oznam o sprísnení opatrení v súvislosti s COVID-19 pre žiakov ubytovaných v školskom internáte pri Strednej športovej škole

    V súlade s aktualizovaným COVID AUTOMATOM platným od 18.11.2021 a schváleným Ministerstvom zdravotníctva SR bude od 21.11.2021 školský internát fungovať v sprísnenom režime OTP. Bližšie informácie od Ing. Jany Korienkovej, zástupkyne pre VMV si prečítajte v súbore OZNAM_k_ubytovaniu_na_SI.pdf

  • Úspech v literárnej súťaži Mládež a odkaz Alexandra Dubčeka

    27. novembra si pripomenieme 100. výročie narodenia Alexandra Dubčeka, jedného z najvýznamnejších slovenských politikov. Pri tejto príležitosti obec Uhrovec spolu s Trenčianskym samosprávnym krajom, mestom Bánovce nad Bebravou a ďalšími partnermi pripravila niekoľko sprievodných akcií a my sme boli pri tom. Naša žiačka Nikoleta Poliakovičová z II. ZUA sa zapojila do literárnej súťaže Mládež a odkaz Alexandra Dubčeka, ktorej vyhodnotenie sa uskutočnilo 22. októbra na vzdelávacom seminári pre mládež v Uhrovci. Nikoleta sa s literárnou prácou Nádej zomiera posledná umiestnila na krásnom 2. mieste.

    Srdečne blahoželáme!

  • OŽAZ 1. ročníkov na Skalke nad Váhom

    Dňa 29. septembra 2021 sme sa my, žiaci I. ročníkov, zúčastnili účelového cvičenia, ktoré bolo realizované pod vedením našich vyučujúcich TŠV, triednych učiteľov a sr. Anežky Žatkovej. Popri Váhu cez Orechové, následne cez Zamarovce sme prišli do kláštora Skalka nad Váhom, kde sme na nádvorí absolvovali prednášku o histórii tohto krásneho objektu. Po prehliadke priestorov pamiatky sme si vypočuli zaujímavé rozprávanie benediktínskeho kňaza.

    Po absolvovaní prehliadky a posilnení občerstvením sme sa vrátili späť pred školu. Prejdených 14 km, prežité zážitky, spoznanie niečoho nového, to všetko sme si po krásnom dni odnášali spokojní domov.

                                                                                                                                                                      žiaci I. ročníkov

  • Štúrovo pero prinieslo Cellule prvenstvo

    Naša redakčná rada má opäť dôvod na radosť. S časopisom Cellula získala v celoslovenskej novinárskej súťaži Štúrovo pero v kategórii Stredoškolské časopisy nádherné 1. miesto. Tohtoročné vyhlasovanie výsledkov sa uskutočnilo 24. júna 2021 a bolo poznačené súčasnou pandemickou situáciou. Prebehlo v online prostredí, pričom porota hodnotila súťažné práce dvoch ročníkov (2020 a 2021) súčasne. V konkurencii 70-tich stredoškolských časopisov naša Cellula obhájila prvenstvo z roku 2019.

    Redakčnému tímu gratulujeme a už teraz sa tešíme na nové číslo plné zaujímavých tém zo života školy i mimo nej!

  • ŠKOLSKÝ SEMAFOR

    Vážení rodičia, MŠVVaŠ zverejnilo ŠKOLSKÝ SEMAFOR 2021/2022, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení, vrátane špecifík dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19. Všetky informácie a odpovede na najčastejšie kladené otázky zverejnené MŠVVaŠ nájdete TU.

  • Úspech v celoslovenskom kole chemickej olympiády

    Víťazka školského kola 57. ročníka chemickej olympiády v kategórii EF (žiaci stredných škôl s chemickým zameraním a stredných zdravotníckych škôl) Monika Nábelková z 3. ZL postúpila do celoslovenského kola, kde absolvovala dve časti. 27. mája 2021 uspela v teoretickej časti, ktorá sa uskutočnila dištančne. Vynikajúce druhé miesto jej zabezpečilo postup do praktickej časti  13. – 15. júna 2021  v laboratóriách v SOŠP J. A. Baťu vo Svite dokázala všetkým, že chémiu má rada a je v nej dobrá. Umiestnila sa na krásnom 5. mieste a tým si  vybojovala aj postup na 1. sústredenie pred Grand Prix Chemique, ktoré sa konalo 15. – 17. júna 2021 na SOŠ polytechnickej J. A. Baťu vo Svite. Monike Nábelkovej gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

     RNDr. Valentína Leová

     

  • 2. kolo prijímacieho konania pre školský rok 2021/2022

    Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne nebude realizovať 2. kolo prijímacích skúšok pre školský rok 2021/2022 z dôvodu naplneného stavu uchádzačov v každom študijnom odbore.

    V prípade, ak zákonní zástupcovia podali odvolanie voči neprijatiu, riaditeľ má lehotu na vybavenie odvolania 30 dní, odo dňa kedy odvolanie bolo doručené na školu. Odvolanie, ktoré nebolo vyriešené autoremedúrou, bude zaslané Trenčianskemu samosprávnemu kraju, ktorý do ďalších 30 dní rozhodne.

  • Výsledkové listiny prijímacieho konania pre šk. rok 2021/2022 k 27.5.2021

    Dňa 27.5.2021 sa na SZŠ C. Šimurkovej v Trenčíne uskutočnil posledný náhradný termín prijímacieho konania uchádzačov do študijných odborov praktická sestra,  masér a zubný asistent. Vo výsledkových listinách je uvedené rozhodnutie uchádzačov na základe získaných bodov z prijímacieho konania. Vo výsledkových listinách neuvádzame zmenené rozhodnutie po odvolacom konaní.

    Vysledkova_listina_maser_po_druhom_nahradnom_termine.pdf

    Vysledkova_listina_prakticka_sestra_po_tretom_nahradnom_termine.pdf

    Vysledkova_listina_zubny_asistent_po_druhom_nahradnom_termine.pdf

     

  • Cestovný semafor ku 28.6.2021

    Cestovný semafor umožňuje ľahký a jasný prehľad o epidemiologickej situácií v okolitých krajinách sveta na základe farebného rozlíšenia rizika (zelená, červená, čierna).

    · zelená – nízke riziko,

    · červená – vysoké riziko,

    · čierna – „no go“ zóna, kde sa neodporúča za žiadnych okolností cestovať.

    Zoznam krajín na zelenom, červenom a čiernom zozname sa aktualizuje raz za dva týždne. V prípade, že v nejakej krajine sveta dôjde k náhlej eskalácií epidemiologickej situácie, individuálne sa môžu krajiny prehodnocovať aj mimo tohto dvojtýždňového režimu. Bližšie informácie: TU.

    Spracovala : MUDr. Věra Dobiášová, PhD., MPH

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne
    Veľkomoravská 14
  • informátor: +421 32 65198 11