Navigácia

  • 29. 4. 2020

    Aktualizovali sme modul INFO K MATURITÁM 2020

  • Medzinárodný deň sestier

    Medzinárodný deň sestier

    12. máj  - Medzinárodný deň sestier nám pripomína "Dáma s lampou", patrónka všetkých zdravotných sestier, anglická ošetrovateľka Florence Nightingale.

    Zároveň je 12. máj príležitosťou, keď sa sestrám udeľuje cena Biele srdce. Za symbol sestier bolo srdce bielej farby oficiálne vybrané v roku 1999 pri príležitosti 100. výročia založenia Medzinárodnej rady sestier. Symbolizuje súcit, vedomosti a ľudskosť, teda všetko to, čo sa očakáva od práce sestry. Informácie ku dňu sestier: TU!

    (Spracovala: MUDr. Věra Dobiášová, PhD., MPH)

  • Svetový deň zdravia

    Svetový deň zdravia

    7. apríl - v tento deň si pripomíname založenie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorú dnes, v čase 72. výročia jej vzniku, zamestnáva jedna z najväčších pandémií v histórii. Tohoročný Svetový deň zdravia, ako aj celý rok 2020 je venovaný spomienke na prácu zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Bližšie informácie: SD_ZDRAVIA_2020.pdf

    (Spracovala: MUDr. Věra Dobiášová, PhD., MPH)

  • Opatrenia ministerstva školstva

    Školy ostanú zatvorené až do odvolania, uviedol dnes (24.03.2020) na tlačovej konferencii po rokovaní vlády SR minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Rozhodol o tom Úrad verejného zdravotníctva SR reagujúc na opatrenia týkajúce sa zabránenia šíreniu nového koronavírusu.

    Ďalej vyberáme:

    Písomné maturity" sa v tomto školskom roku neuskutočnia, interná časť maturitnej skúšky, teda "ústne maturity", by sa mala konať najskôr do dvoch týždňov od obnovenia výučby. Interná maturita sa bude konať v termíne do 30. júna 2020.

    Pre školský rok 2019/2020 sa ruší aj Testovanie-9, teda monitor, ktorý píšu žiaci deviateho ročníka a žiaci štvrtého ročníka osemročných gymnázií.

    Prihlášky na stredné školy je možné podať do 15. mája a k prihláške sa nebude vyžadovať potvrdenie od lekára. Prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna.

    Minister už v súvislosti s prerušenou výučbou na školách predstavil novú platformu na dištančné vzdelávanie – webovskú stránku www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia materiály na digitálne vzdelávanie a ďalšie dôležité informácie. Stránka bude k dispozícii v najbližších dňoch.

    Celý článok nájdete na: https://www.minedu.sk/opatrenia-ministerstva-skolstva-pisomne-maturity-su-zrusene/

  • OZNAM PRE VEČERNÚ FORMU ŠTÚDIA

    STREDNÁ ZDRAVOTNÍCKA ŠKOLA CELESTÍNY ŠIMURKOVEJ V TRENČÍNE, VEĽKOMORAVSKÁ 14,  TRENČÍN V ŠKOLSKOM ROKU 2020/2021

    • NEBUDE OTVÁRAŤ VEČERNÚ FORMU ŠTUDIJNÉHO ODBORU PRAKTICKÁ SESTRA
    • NEBUDE OTVÁRAŤ VEČERNÚ FORMU UČEBNÉHO ODBORU SANITÁR
  • Usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach

    Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

    Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

    V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie zostáva v platnosti zákaz organizovania športových podujatí, výletov, exkurzií, súťaží a predmetových olympiád realizovaných v sústave škôl a školských zariadení.

    Externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2019/2020 sa presúva na obdobie od 31. marca 2020 do 3. apríla 2020. Náhradný termín pre žiakov, ktorí sú v tomto období práceneschopní alebo boli v karanténe v zmysle rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR publikované Verejnou vyhláškou č. SHHSRVSU/2448/2020 zo dňa 9. 3. 2020, sa presúva na obdobie od 15. apríla 2020 do 20. apríla 2020. Týmto usmernením sa mení termín externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky uvedený v Pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2019/2020 v časti 1.4. Maturitná skúška v bodoch 1. a 2. Pokyny a harmonogram organizácie maturitných skúšok budú zverejnené na webovom sídle Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania www.nucem.sk.

    V nadväznosti na túto skutočnosť sa mení aj termín uvedený v Pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2019/2020 v časti 1.4. Maturitná skúška v bode 3 týkajúci sa termínov internej časti maturitnej skúšky. Termín konania internej časti maturitnej skúšky sa presúva na obdobie od 1. júna 2020 do 19. júna 2020. 

    Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania sa presúvajú na obdobie od 30. marca 2020 do 30. apríla 2020. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v spolupráci s riaditeľmi škôl.

  • PRÍKAZ predsedu TSK č. 5/2020 k preventívnym opatreniam v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom

    Informácia zriaďovateľa školy - TSK k preventívnym opatreniam v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom

    Vyberáme:

    "prerušiť vyučovací proces na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK v období od 10.03.2020 vrátane do 13.03.2020 vrátane, zrušiť výlety, exkurzie, výcviky, pracovné a študijné pobyty;..."

    Bližšie informácie: TU!

    Vyzývame žiakov našej školy, aby sa aj v čase karantény (od 10. 03. - 13. 03. 2020) správali rozumne a zodpovedne nielen k vlastnému zdraviu, ale aj k zdraviu iných. Vyhýbali sa hromadným spoločenským akciám, diskotékam, návštevám nákupných centier, dodržiavali preventívne opatrenia a pri akomkoľvek príznaku ochorenia, kontaktovali lekára podľa pokynov MZ SR.

  • POZOR! Odporúčania v súvislosti s výskytom koronavírusu v Európe

    Vážení zamestnanci školy,

    vážení rodičia,

    milí žiaci,

    keďže o pár dní končia prázdniny a možno niektorí z vás navštívili aj také zahraničné krajiny, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, žiadame vás o zodpovedný prístup a rešpektovanie odporúčaní Ministerstva zdravotníctva SR a Úradu verejného zdravotníctva SR.

    Všetky relevantné informácie o koronavíruse získate na stránke Úradu verejného zdravotníctva SR na webe: http://www.uvzsr.sk/, prípadne si prečítajte súbor: Odporucania_v_suvislosti_s_koronavirusom_v_Europe.pdf

  • OZNAM PRE UCHÁDZAČOV O ŠTÚDIUM V ŠTUDIJNOM ODBORE MASÉR!

    Dňa 8. apríla 2020  (streda) bude na SZŠ C. Šimurkovej v Trenčíne prebiehať Overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania (talentová skúška) spolu s prijímacou skúškou.

    Prijímacia skúška pozostáva z predmetov:

    • slovenský jazyk a literatúra
    • biológia.

    Prijímacej skúšky sa zúčastňujú len tí uchádzači o štúdium, ktorí vyhoveli kritériám talentovej skúšky.

    Bližšie informácie o priebehu talentovej skúšky a písomnej prijímacej skúšky nájdete v kritériách študijného odboru masér na: https://szstn.edupage.org/text2/.

  • Organizačné zabezpečenie EČ a PFIČ MS 2020

    Organizačné zabezpečenie EČ a PFIČ MS 2020 si môžete pozrieť kliknutím na súbor: EČ a PFIČ MS 2020 informácie žiaci.pdf

    Pokyny pre žiakov k MS 2020 NÚCEM: Pokyny pre žiakov k MS NÚCEM.pdf

    Na základe spolupráce NÚCEM a Strednej odbornej školy masmediálnych a informačných štúdií v Bratislave vznikli 3 videá  o maturitnej skúške. Maturanti z tejto školy v nich podávajú svojim rovesníkom jednoduchou formou základné informácie o tom, na čo je dôležité sa pripraviť v externej a písomnej forme internej časti maturitnej skúšky, a aj o tom, čo ich čaká pri ústnej maturite.

    Link na video Ako funguje maturitná skúška? 

    Link na video Ako sa hodnotí externá časť maturity?

    Link na video Ako prebieha maturitná skúška?

     (Zástupkyňa riad. pre odborné predmety: Mgr. Monika Hermanová)

  • Svetový deň obezity

    Svetový deň obezity

    Hlavným zámerom kampane je zvýšenie povedomia a informovanosti verejnosti o výskyte, prejavoch, následkoch a  komplikáciách, ktoré toto ochorenie sprevádzajú a zameria sa predovšetkým na hľadanie riešení a poskytnutie terapie ľuďom, ktorí pomoc potrebujú a chcú. Vysoký počet ľudí s nadváhou a obezitou sa dotýka aj našej krajiny.

    Ako bude u nás vyzerať Svetový a národný deň obezity ? Bližšie informácie nájdete TU.

  • Vynikajúce výsledky v krajskom kole olympiád z jazykov

    Počas druhého februárového týždňa sa žiačky našej školy zúčastnili krajského kola olympiády v nemeckom jazyku krajského kola olympiády zo slovenského jazyka a literatúry a nedali sa zahanbiť!

    11. februára 2020 našu školu v krajskom kole olympiády z nemeckého jazyka vynikajúco reprezentovala Denisa Sventeková zo IV. ZL. Umiestnila sa na krásnom 2. mieste.

    13. februára 2020 sme boli opäť úspešní! Kristína Murgašová zo IV. ZL zvíťazila v krajskom kole olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v kategórii A (diplom), čím si zabezpečila postup do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční 20. – 21. apríla 2020 v Martine.

    Obom dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Kristíne držíme päste v celoštátnom kole!

      

  • Školské kolo biblickej olympiády

    Dňa 17.januára 2020 sa uskutočnilo na našej zdravotke školské kolo biblickej  olympiády. Dvadsiati súťažiaci riešili otázky z biblických kníh: Exodus, Jonáš a Evanjelium podľa Jána. Víťazmi sa stali žiaci, ktorí sa budú už spoločne pripravovať na ďalšie dekanátne kolo. Súťažiť sa bude v trojčlenných družstvách. Našu školu budú reprezentovať:

    1. Miroslava Vyhničková  III. FL

    2. Mária Sláviková   I .PS A

    3. Denisa Zarodňanská  I. FL

    Náhradníci:

    4. Justína Ághová   III.FL

    5. Jakub Oriešek I.FL

     

    Držíme všetkým palce!

    (Vyučujúca NAV: sr. Anežka)

  • Svetový deň proti rakovine

    Svetový deň proti rakovine

    Každoročne pripadá na 4. február, už od roku 2002 . Je vyhlásený Medzinárodnou úniou proti rakovine (UICC) . Cieľom je prostredníctvom rôznych projektov a iniciatív zdôrazňovať prevenciu rakovinových ochorení a zdravý životný štýl už od detstva. Bližšie informácie: Svetovy_den_proti_rakovine.pdf

    Viac na:

    https://www.youtube.com/watch?v=9MsMXR-gqbc

    https://cancer-code-europe.iarc.fr/index.php/sk/

    https://www.lpr.sk/preventivne-kampane/svetovy-den-proti-rakovine/

    (Spracovala: MUDr. Věra Dobiášová, PhD., MPH)

  • Koronavírus 2019-nCoV

    Koronavírus 2019-nCoV

    Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila epidémiu koronavírusom 2019-nCoV za globálny stav núdze. MZ SR, ÚVZ SR prijali v rámci rezortu zdravotníctva opatrenia.

    Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne dňom 03. 02. 2020 prijal ako jedno z opatrení v súvislosti s výskytom akútneho respiračného syndrómu spôsobeného novým koronavírusom zriadenie telefónnej linky pre verejnosť(call centrum).

    Obyvatelia Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorí budú potrebovať informácie ako postupovať pri podozrení na ochorenie spôsobené koronavírusom môžu nepretržite do odvolania volať na číslo:

    0911763203

    viac na: http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4025:who-vyhlasila-pre-novy-koronavirus-2019-ncov-stav-globalnej-zdravotnej-nudze&catid=250:koronavirus-2019-ncov&Itemid=153

    (MUDr. Věra Dobiášová, PhD., MPH.)

     

  • Úspech v okresnom kole v nemeckom jazyku

    V okresnom kole olympiády v nemeckom jazyku, ktoré sa uskutočnilo 16. januára 2020, nás reprezentovali  Roman Oravec zo IV. MAS a  Denisa Sventeková zo IV. ZL. A boli úspešní!  Roman Oravec získal 2. miesto a Denisa Sventeková 1. miesto s postupom do krajského kola (diplomy).

    K dosiahnutému výsledku našim žiakom srdečne blahoželáme, ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a Denise držíme päste v krajskom kole olympiády.

  • Vážení kolegovia, milí žiaci a priaznivci našej školy!

    Vážení kolegovia, milí žiaci a priaznivci našej školy!

    Želám všetkým šťastný, zdravý, úspešný a pohodový rok 2020. Verím, že bude inšpiratívny, plný ľudskosti a radosti zo života, preto majte oči otvorené pre všetko krásne, myseľ pre všetko múdre a srdce otvorené pre všetky lásky!

    Teším sa na naše spoločné stretnutia...

    (PhDr. Eva Červeňanová, PhD. – riaditeľka školy)

  • Exkurzia v NÚSCH

    V piatok 13. 12. 2019 žiaci I. SAN triedy absolvovali odbornú exkurziu v špecializovanom zdravotníckom zariadení v NÚSCH - Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Návštevu hlavného mesta spojili s prehliadkou historického centra Bratislavy. V tento adventný čas tiež navštívili vianočné trhy a aj takýmto spôsobom utužili vzájomné medziľudské vzťahy (fotoalbum).

    (PhDr. Ivana Mráziková - triedna učiteľka)

  • Vitaj Mikuláš...

    Mikuláš, Mikuláš, čo v tom vreci schovávaš? Sladkosti a cukríčky, len pre dobré detičky :)

    Celý rok sme poslúchali,aj úlohy si robievali... Tak ako sme sľúbili,všetci sme sa ľúbili. Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece,nikto z nás už čakať nechce.

    Chceme sa poďakovať Mikulášovi, anjelom a čerticiam z II. ZUA a III. ZUA, že nám rozdali sladkosti a spestrili tým v tento deň vyučovanie na našej škole (fotoalbum).

    (Mgr. B. Novosadová, koordinátorka ŽŠR)

  • Na vianočných trhoch nezaváhali a pomáhali

    Marián Seidl, Jakub Michnica (zo IV. FL) a Maroš Petráš (zo IV. MAS) si 5. decembra vychutnávali si pohodu na trenčianskych vianočných trhoch, ktoré v ten deň o 17.00 hod. oficiálne otvorili rozsvietením vianočného stromčeka. Práve pri ňom o dve hodiny neskôr poskytli prvú pomoc neznámemu mužovi, ktorý dostal epileptický záchvat. V piatok podvečer sme sa dozvedeli, že zachránenému mužovi sa darí. Teší nás, že sa naši žiaci zachovali duchaprítomne, profesionálne a ukázali svoju ľudskú tvár.

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná zdravotnícka škola Celestíny Šimurkovej v Trenčíne
    Veľkomoravská 14
  • informátor: +421 32 65198 11